Bel ons: 06 - 81 347 307

Vakantiegeld, is je webshop er klaar voor?

24 mei 2011

Deze week wordt voor 97% van de Nederlanders het vakantiegeld uitgekeerd, bruto een bedrag van zo’n € 21 miljard euro (bron: CBS)! Zo’n 18% van deze mensen gebruikt het vakantiegeld volledig om daadwerkelijk van op vakantie te gaan (28% gebruikt een gedeelte van het geld voor vakantie). De rest van het geld wordt besteed aan grote uitgaven, of het wegwerken van schulden (bron: Dyademagazine). Is jouw webshop klaar om deze grote uitgaven te ontvangen?

Met behulp van Google Insights for Search is bij bijvoorbeeld LCD TV’s een duidelijke stijging te zien in mei in het aantal zoekopdrachten naar LCD TV’s. De piek ligt weliswaar in december (de donkere dagen), maar TV’s zijn een belangrijk doel om het vakantiegeld aan te besteden. Deze stijging is met meer producten te zien. Wij adviseren onze adverteerders dan ook om de trends in de gaten te houden en zeker in de periode waarin het vakantiegeld wordt uitgekeerd intensiever te adverteren!

Zorg daarnaast ook voor specifieke aanbiedingen (tijdsgebonden!) in deze periode voor de producten waarvan u weet of verwacht dat deze beter verkopen in deze periode. Kreten als ‘op=op’ of ‘bestel voor 26 mei en ontvang 10% korting’ werken gegarandeerd!

Wil je meer tips ontvangen of heb je vragen over hoe je je marketing in deze periode het beste kan inzetten? Schroom dan niet en neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten